Sonunda benim de şeker hamurum oldu. Üstelik bununla butik pasta yaptıkan sonra Marshmellow’dan şeker hamuru yapmanın, hatta pasta yapmanın ne kadar zor birşey olduğunu anladım. Önce kaybedip sonra bulunca kıymetini anladım.
Buralarda şeker hamuru bulamadığım ve hemen butik pasta yapmam gerektiği için Marshmellow aramıştım. Onu bile çok zor bulmuştum. Hele ki şekilleri çıkarmak, her yerin yapışyapış olması da cabası. Aslında şeker hamuru bulmak öyle kolay birşey değil. Ankara’da bile epeyce aramamıza rağmen bulamamıştık. Artık tek umudum internetten sipariş vermekti. Ama o gün tamamen tesadüfen, kızımla başka bir amaçla girdiğimiz bir hobi dükkanında buluverdik. Halimiz görülmeye değerdi. Aynen ayuncaklarını bulmuş çocuk gibiydik. Biraz kızıma da bulaşmış bendeki meziyetler. İkimiz birden pasta için neler lazımsa aldık. Kastamonu’ya geldiğimde bu sefer de denemeler için zaman kollamaya başladım. Onlar orada öylece duramazdı, yapmalıydık. Hafta sonu daha fazla dayanamayıp denedik. Çok daha kolay ve güzeldi. Pasta ne için miydi, kardeşimin 3 gün sonraki doğum günü için. O göremedi, yiyemedi ama olsun. Ben ona resmini yollarım, onun yerine de tadanların fikrini söylerim. Mutlu yıllar…
NASIL YAPTIK : (kızımla beraber süsledik)
- Fazla zamanım olmadığı için hazır kek kullandım. Ara kremasını yaptım.
- Üzerini ganajla kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
- Ben başka işlerle uğraşırken pasta donmuştu. Süslemeye sıra geldi.Şeker hamurunu beyaz aldım, çünkü yanında aldığım gıda boyaları ile istediğim renklere ulaşabilecektim. 3 ana renk gıda boyası aldım: Sarı, kırmızı, mavi.
- Beyaz hamuru önce elimizin ısısı ile yumuşatmaya çalıştık. Hamur küçük miktarda olunca elimizde ısıtmak kolay oluyor ama pastanın üzerini kaplayacak kadar büyük miktarda olunca zor oldu. O zaman da mikrodalga fırın imdada yetişti. Hamuru mikrodalga fırına koyup 600 derecede 20 saniye falan tuttum. Dikkat etmek lazım, çok uzun süre kalırsa çok yumuşar. Zamanı arttırarak tutmak lazım. Mesela küçük miktarlardaki hamur için 7-8 saniye bile yeterli oluyor.
- Hamuru yumuşattıktan sonra merdaneyle açıyoruz. Çok ince olmamalı, büyüklüğü de pastanın yanlarından taşacak kadar olmalı. Bu büyüklüğe ulaşınca pastayı dolaptan çıkarıp üzerine yerleştiriyor ve elimizle düzeltiyoruz. Sonra kenarlarını yapıştırıyoruz. En son olarak da fazlalıkları kesiyoruz.
- Sonra sıra geliyor üzerini keyfimize göre süslemeye. Ben yine çiçekler yaptım. Ama bir dahaki sefere kesinlikle başka bir şey deneyeceğim. Elimize mandalina büyüklüğünde iki parça aldık. Ben pembe rengi yaptım, kızım da mavi. Gıda boyasını çok az miktarda, 1 damla gibi, kullanıyoruz, yeterli oluyor. Sonra iki rengi karşılaştırınca birbirine yakışmadığını gördük. O zaman da renk karıştırmak gerekti. Kızım elindeki maviye birkaç damla da kırmızı kattı ve ortaya mor rengimiz çıktı.
- Elimizdeki çiçek kalıplarıyla bir sürü çiçek yaptık. Bunları pastanın üzerine kızım yerleştirdi. Bunun için fıçrçayla sürdüğümüz sudan yararlandık. İki tane de kelebek kondurdu. Pastanın kenarlarını da birbirine doladığımız renklerle düzelttik. İşte ortaya çıkanlar.